zondag, september 24, 2017

Geen "kijk een banaan !" meer...

Mijn dochter van 5 maakte haar eerste "lange" fietstocht op een heel klein fietsje, 13 km naar de Mc Donalds aan de andere kant van de stad. Niet door de stad maar er om heen door de bossen. Mijn vrouw en dochter van 9 waren er ook bij.

Met 3 "beklimmingen" er tussen tegen fietsbruggen aan en een verkeersbrug was het best een uitdaging met zulke kleine cranks en beentjes en geen versnellingen. Toch fietste ze dapper overal tegen aan.

Ik heb geen "normale" fiets dus pakte ik de Quest, het eerste ritje weer sinds de verfbeurt.

Uiteraard ging dat zo langzaam dat ik met mijn Quest in een van de laagste versnellingen reed. Maar een positieve eigenschap is dat je niet kunt omvallen of hoeft te slingreren en geen moeite hoeft te doen zo langzaam te rijden.


Met het deksel in dezelfde kleur lijkt de neus nog langer...

De grijze colonne in de bossen  keken bedenkelijk en benauwd. Precies zoals bedoeld. Maar een klein detail is dat natuurlijk dat ik maar ~ 5 km/u reed.....hoe zullen ze kijken als dat >35 km/u is ?

Natuurlijk hoort een velomobiel ook niet echt thuis op bospaadjes van anderhalve meter breed, en mijn dochterje slingerde ook over de hele breedte. Daarom stopten we ook vaak als er iemand langs moest. Mijn Q is dan wel getooid in "oorlogs kleuren" maar we hebben wel nette manieren :-))

Het viel op dat als ik kinderen tegenkwam het niet meer "BANAAAAAAAN !!!" is maar "KIJK EEN HAAI !!" en alles wat er veranderd is, is een likje verf....


Dat ziet de grijze colonne bij naderen, hehe...

Op de terugweg ben ik maar snel teruggefietst op velomobiel snelheid en heb de auto gehaald. We willen niet dat het een onaangename ervaring zou worden voor de kleine dochter. Die had nu al last van zadelpijn, en verklaarde al dat ze later net zo'n fiets wilde als Pappa......

Ze vind alleen in alle serieusheid dat Papa niet goed had opgelet met de fiets verven....die is overduidelijk licht blauw en niet mintgroen. :-))))


Op zo'n "speelgoed fietsje" zo "ver" fietsen ( toch anderhalf uur ) is toch best knap. 

Nu weet ik dat als je ouder wordt je lenzen verouderen, star worden en je kleuren steeds "geler" ziet dan ze daadwerkelijk zijn. Dus ik neem dat maar aan voor waarheid.

8 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Zou wel lekker sinister zijn in het donker :-)

   Verwijderen
 2. Knap hoor! 13 km voor een kindje van 5, dat is heel ver voor zo'n kleine meid! Kan me voorstellen dat er wat zadelpijn gevoeld werd......;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het meer de anderhalf uur was die het moest duren :-)

   Verwijderen
 3. Moet je het zadel van het kleine fietsje niet wat hoger zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarschijnlijk wel maar ze gaat niet fietsen als ze niet zittend met beide voeten bij de grond kan. De fiets iets scheef houden zodat je met 1 voet op de grond kunt staan is voor haar nog onacceptabel :-))

   Ze heeft een betere fiets met grotere wielen maar daar wil ze (nog) niet op rijden om de zelfde redenen.

   Sinds we geen e-bakfiets meer hebben willen we graag dat beide dochters kunnen fietsen, dan hoeft niet alles meer met de auto.

   Verwijderen