donderdag, september 21, 2017

Na deksel en ruitje bijna klaar...

Met de in kleur  mee geschilderde deksel en een mini viziertje erop is het laatste gereed gekomen hoe ik de Q wilde hebben. Hij heeft nu echt de "look" van oorlogstuig zoals je die in een museum ziet juist omdat ie niet perfect gespoten is maar deels hand geschilderd. Zelfs de zwak glimmende laklaag ziet er eerder uit als koud staal dan het zwakke glasvezel dat er werkelijk onder schuilt.


Nu wachten alleen de spiegels nog op een kleurtje en dan is ie "af"

De oplettende kijker zal opmerken dat ik de "dag rijverlichting" heb meegeverft.....Dat klopt, ik beschouw dat als een nutteloze inrichting in de fiets die ik nog nooit heb gebruikt en waar ik ook geen enkele noodzaak in zie. Ik had ze moeten verwijderen om ze te sparen. Wellicht verwijder ik ze als ik de 12V installatie eens ga herzien. Omdat ik de reflectie heb verwijderd en die in principe niet terug wil, wil ik gele leds in de flanken aanbrengen als lengte verlichting. Het kan me niet schelen of dat wettelijk is of niet. 

Werk is nooit af want de "race" kap moet ook weer hersteld worden ( na mijn ruitenwisser kap poging ) en moet ook in deze kleur geschilderd worden. 


Toegeven het is niet hetzelfde gevoel wat ik zou hebben bij het kopen van een nieuwe QV, maar na al mijn werkzaamheden heb ik toch wel een soort "nieuwe velomobiel" gekregen waarvan ik ook veel vreugde heb. Er rijden er alvast geen 2 van rond :-))

Dat de economische waarde ervan na zo'n stunt niet veel meer zal zijn kan mij ook niet schelen. Met een gat zagen in de neus, de diverse gerepareerde grote scheuren dwars door de huid heen e.d. denk ik dat die waarde toch al gehalveerd was of minder. Dan liever een velomobiel die echt bij mij hoort dan eentje die je tijdelijk in gebruik hebt voor je de volgende koopt. Uiteraard is dat mijn zienswijze, niemand hoeft dat met me eens te zijn.


10 opmerkingen:

 1. Als mensen het mooi vinden kan het ook meerwaarde geven zo'n uiterlijk. De fiets van Klaske heeft ze voor meer verkocht dan ze hem gekocht had. Okee dat was natuurlijk wel tweedehands gekocht. Maar ook veel aan het uiterlijk gedaan. En de kosten die je daarmee maakt haal je er waarschijnlijk ook niet uit dan :-). Ik vind hem wel mooi geworden trouwens, je mag trots zijn dat je met zo'n kunstwerk rond mag rijden ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het "echt" zie je iedere kwast veeg die niet zo netjes ging, bobbelige correcties van weggeveegde verftranen en meer....de resolutie van de foto en het licht maakt het "kunstwerk" mooier dan het is :-)))

   Maar je hebt gelijk desalniettemin ben ik er blij mee. En aan verkopen denk ik voorlopig toch niet :-)

   Verwijderen
 2. Complimenten Quezzzt! Mooi is ie geworden, en een bijzondere verschijning ook! LED strips i.p.v. reflectie zal net zo goed werken, al zou je bijvoorbeeld zwarte reflectiestrips kunnen gebruiken als je dat zou willen, en die er op plakken als kieuwen/ vinnen o.i.d. Maar dat beslis jij natuurlijk zelf, zo vind ik je fiets er prima uitzien!
  Zolang jij er tevreden mee bent is het prima, de fiets is voor jou altijd meer waard dan voor een ander. Mijn inruil was ook niet wat hij geweest zou zijn als de Strada er minder "gebruikt" uit gezien had. Wist ik tevoren, dat is gewoon realisme, heb ik me ook niet druk in gemaakt, was al blij dat de fiets kon blijven staan en dat ik er in mijn ogen nog een goede prijs voor kreeg.
  En als je de fiets ooit wegdoet maakt het niet veel uit, want zoals Allert en Theo ook tegen mij zeiden: "Er is voor elke fiets wel een klant."
  Succes met het herstel van de kap, zal wel lukken, ik zie dat je mooie rechte zaagsneden hebt, daar kan je mooi op aansluiten met carbon/glasvezellappen. Zal je wel je deksel deels opnieuw moeten schuren/lakken......Maar dat kan je ondertussen.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je het harde deksel ( foto ) verwart met de racekap ? Die is enkel ondergeklodderd met wat behangplaksel, en heeft een afgebroken nacaduct ( de klittenband bevestiging was daaraan vast gemaakt en de lijm van het nacaduct kan dat niet hebben ) en een vies vizier....en nu een onjuiste kleur.

   Verwijderen
  2. Ja, klopt, heb ik dat even verkeerd opgevat! ;-))

   Verwijderen
 3. Ik vind hem prachtig geworden. En je moet gewoon doen met je Quest wat je zelf mooi vindt en je geen zorgen maken over mogelijke gevolgen voor een eventuele verkoopwaarde denk ik.

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn vrouw herinnert me nog vaak genoeg aan het feit dat ik 6000 euro betaald heb voor deze velomobiel.

   Ze had me waarschijnlijk achterna gezeten met de kloofbijl ( of het imitatie samurai zwaard :-))) als ze zelf niet overtuigd was dat zon, krassen en botsschade de Q zo hebben beschadigd dat dit geverf niet weggooien van waarde betrof maar het weer opnieuw gelukkig kunnen zijn met wat je al bezit :-))

   Verwijderen
 4. Mooi hoor!
  Ik had zelf hetzelfde idee voor mijn Quest, maar heb er toch maar vanaf gezien omdat ik niet kan tekenen. :)

  Sander
  Quest 332

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik ook niet. Maar de Q was zo onaanzienlijk geworden door zonverbleking, duizenden krassen en barsten en schade ( scheuren ) dat de kans op verbetering aanzienlijk was.

   En mislukt het, schuur je het weer eraf :-))))

   Verwijderen
 5. Ik vind hem prachtig. Leuk om te zien dat iedereen zijn velomobiel op zijn eigen behoeften en wensen afstemt

  BeantwoordenVerwijderen