zondag, oktober 01, 2017

De oplossing voor regen lijkt er bijna te zijn

Mijn "project"zelf een kap te fabriceren teneinde daar een vierkante platte ruit in te kunnen zetten met een ruitenwisser is vandaag bij het uitzagen van de ruitjes en het aan flarden breken van die "kap" uiteindelijk geheel mislukt.

Dat zat er wel aan te komen, smeren met kunststoffen ( en kit ) is iets wat ik echt niet lijk te kunnen.

Na wat rondneuzen in ( oud ) velomobiel nieuws stuitte ik erop dat Intercity bike hun DF kap ook voor Questen maakt, en plannen heeft voor andere modellen. Dat is daadwerkelijk de mooiste kap die ik ooit heb gezien en het gebruik van een volgens Intercitybike krasvast vizier lijkt weer mogelijkheden te scheppen die er nu nog niet waren met de zwakke lexan viziertjes. Niet alleen schijnt met een pinlock vizier ( of zelf een PC ventilator monteren ) aandampen veel minder een probleem te zijn, het lijkt erop of er nu ook een wisser op zou moeten kunnen als die vizieren echt krasvast zouden zijn. ( of in ieder geval niet direct bekrast zijn na een paar keer wissen )

Bron : Ligfiets.net

Die wissers bestaan ook al, maar helaas weer eens aan de andere kant van de oceaan. Een ander system aan de andere kant van het kanaal...

Ik ben toch niet de enige die nu mogelijkheden ziet deze 2 te combineren tot eindelijk iets ontstaat wat kan leiden tot veilig in de regen rijden zonder regen binnen te krijgen ?


Als (ex) motor rijder weet ik dat een ruitenwisser voor motorfietsen sterk overdreven is....een pols beweging en de druppels vliegen van je vizier af.....en als je al langzaam moet rijden of stoppen doe jet het vizer gewoon iets open. Het is dus maar de vraag of dat een success wordt.

Maar voor ( relatief ) langzaam rijdende velomobielen kan het echt een oplossing zijn. Ik hoop ook maar dat iemand zo'n helm vizier wis systeem in Nederland gaat importeren/verkopen.

Beide producten zouden neerkomen op iets van 1000 euro. Ik heb het er voor over als beide producten beschikbaar zouden zijn. Zou het niet iets zijn voor een van de velomobielbedrijven om zoiets te gaan verkopen ? Degene die dat doet zal de eerste echte "alleweder" velomobiel verkopen. Dat kan ook best eens klanten aanbrengen, die net als ik het nut niet zien van weersbescherming als je hoofd wel moet nat regenen. Of je anders weinig of niets meer kunt zien.

5 opmerkingen:

 1. Die ICB kap is inderdaad verreweg de mooiste kap die ik ooit gezien heb, past nog eens als een handschoen ook. En lekker ruim van binnen, zou ideaal zijn met een wissersysteem inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Opmerkelijk hoe "stilletjes" zulke dingen beschikbaar komen bij velomobiel bedrijven. Bijna een geheim ipv reclame.

   Had ik eerder geweten van introductie van krasvaste vizieren in heel mooie kappen die ook voor de Quest gemaakt worden had ik me heel wat moeite kunnen besparen :-)

   Verwijderen
 2. Ik heb de ICB-Quest kap nu bijna 1 jaar en ben er zeer tevreden over! Eva heeft er heel vakkundig een nacaduct ingemaakt, zodat ik ook met het vizier dicht kan rijden. Om het beslaan tegen te gaan gebruik ik Klar-pilot en dat werkt bij mij goed. Als het heel hard regent wordt het zicht natuurlijk een stuk minder, maar dat komt niet vaak voor. Ik heb een vizier met en een vizier zonder pinlock. Het grootste deel van het jaar is de pinlock niet nodig (bij mij) en zonder pinlock is het zicht veel mooier (als het ruitje niet beslaat).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat bedoel ik, jij rijdt al een jaar met die kap rond en ik weet niet eens dat die bestaan voor de Quest :-))

   Verwijderen
 3. Die helmruitenwisser ziet er tamelijk belabberd uit. Veel mooier (maar ook nog niet verkrijgbaar) is die van Rainpal:
  https://www.rainpal.net/

  Ook leuk is deze:
  http://goldwingdocs.com/forum/download/file.php?id=30416&mode=view

  BeantwoordenVerwijderen