maandag, oktober 16, 2017

Doen als anderen doen

Na de tip van Erwin en Tante Lies heb ik ook een overval gedaan op de naaidoos en gekeken wat daar in zit.

Helaas niet zo'n dun eleastiek maar wel iets wat er op lijkt. Als dit nu goed genoeg ( whatever works.. ) werkt kan ik de kap helemaal dichtmaken en maakt de Quest ook helemaal geen water meer in de regen. Over het nacaduct maak ik nog een dekseltje, anders wordt dat een regengoot en komt het zo binnen. De hele Quest moet droog blijven, anders is concurreren met de auto onzin.


Aan het vizier te zien gaat dit niet lang goed zonder krassen, maar aan de andere kant als die meneer van die site "het regent bijna nooit" gelijk heeft kan dit vizier nog wel even mee. Misschien is er een of andere folie op te plakken die wel een beetje tegen wrijving van het tie wrapje kan.

Waarom geen touwtje of draadje ? Die knappen tot nu toe na een paar keer trekken....

Omdat ik helemaal geen water in de Quest wil - inclusief spatten in mijn gezicht - is ook de ventilator weer van stal gehaald. Werkt de wisser redelijk gaat de kap helemaal dicht, en moet er een andere luchtstroom langs de binnekant van het vizier. Dat heb ik al getest, het werkt ( ook voldoende )

7 opmerkingen:

 1. laat de regen maar komen! (ofwel, ik ben benieuwd naar echte ervaringen)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van mij mag die regen dan voornamelijk in het westen vallen als je dat niet erg vindt :-D.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is de regen giftig daar ofzo?

  Ik heb laatst nog 50 km door de miezer gefietst. Ik was natter op m'n rug dan aan de voorkant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat komt doordat je te hard rijdt :-)

   Als ik naar geuniformeerd werk rijd wil ik net als in de auto droog blijven en dat betekend regenbescherming en niet transpireren dus gewoon een gangetje van 20-25 km/u. De velomobiel is voor mij dan een weersbeschermede fiets, en letterlijk alleen dat.

   Als ik naar werk rijdt waar geen uniform gedragen moet worden rijd ik op de terugweg wel sneller - kun je douchen en kleding kan in de was - dat zijn meestal de snelste ritten.

   Toch...in beide gevallen wil ik wel wat kunnen zien, zelfs in regen ben ik niet alleen op stadsfietspaden, maar wel de enige met verlichting !

   Verwijderen
 4. Ziet er professioneel uit Arjen! Geen idee of je al vliegertouw gebruikt hebt, anders is dat misschien het proberen waard. grt, Peter

  BeantwoordenVerwijderen