vrijdag, oktober 06, 2017

Rommelen met de kap

Omdat de helm ruitenwisser ( met zuignappen )  hier niet verkrijgbaar is, is zo'n erg mooie nieuwe generatie kap van IC bike nog geen optie. Alleen een beter anti-aandamp systeem en een mooier model is nog niet goed genoeg, er moet echt ook nog een (helm) ruitenwisser op. Dan maar de oude kap opknappen en zo goed mogelijk proberen te laten functioneren al zal het nooit een goede kap worden in de regen, hagel en sneeuw in mijn ogen, maar dat geldt tot nu toe voor iedere verkrijgbare kap.  Maar het is wel beter dan geen bescherming, als je hem toch al hebt.

Dan maar ter bescherming tegen harde koude wind waar hij wel heel goed voor is, en anders voor de regenbui op de terugweg als de heenweg droog was ( anders pak ik de auto )


Gerammel is 1 van de hinderlijke problemen met zo'n slappe lichte kap. Daarom maar eens proberen met viltjes om contactgeluid te voorkomen. Ook maar weer eens het wederom afgebroken nacaduct weer vast gelijmd. 

De kap heeft nogal geleden onder mijn experimenten en eerder geklodder met verf, geplak met dubbezijdig tape en wat niet meer en zelfs een gezaagd gat voor de ventilator.  Mooi zal ie nooit meer worden, maar nog wel bruikbaar. En ook in het nieuwe kleurtje van de Quest.


Ik had nog ergens een nieuwe deflector liggen. Dat hersteld de kap toch weer een beetje in originele werking. En idd niet symmetrisch geplakt die viltjes....de kap zelf is een beetje scheef  geworden nadat er in de schuur een hele tijd iets op heeft gelegen. 

De hap uit het midden van het vizier was ooit een experiment wat wel degelijk gewenst effect had. Zo kon de kap meer gesloten blijven terwijl en toch een luchtstroom binnenkomt en bij regen kun je er ook makkelijker onderdoor kijken zonder dat de kap ver open hoeft. Dus weer de schaar erin, en een hap eruit.


Wim Schermer kwam zelf een keer op zijn blog met dat druppels minder de neiging hadden op te spatten en dan nog met de stroom lucht mee de kap in geblazen te worden als er ( de zachte kant van ) kilittenband voor geplaats was waar de druppels op vielen en dan niet meer opspatten. Wellicht een idee dat te proberen valt. 


Het stukje elastisch materiaal die ik ooit maakte om de nacaduct niet in een regengoot te veranderen tijdens regen is nu beplakt met de zachte kant van klittenband in de hoop dat druppels dan niet net voor/onder de binnenkomende luchtstroom meegevoerd worden. 

Zo'n nieuwe IC bike kap en dan in combinatie met een motor helm ruitenwisser is nu wel mijn wens, maar ik wacht wel even af tot die helm ruitenwissers ( met zuignappen ) ook in Nederland te koop zullen zijn. Dat zal wel een tijdje duren, dus dan moet het zo maar weer even.....ooit was dit natuurlijk het beste wat je kon kopen. Geldt ook voor de glasvezel Quest :-))Geen opmerkingen:

Een reactie posten