zondag, februari 11, 2018

Den ouden stroomlijn fietsSpelend met het videobewerkingsprogramma ( onbedoeld maar mijn vrouw had op de kop gefilmd en ik zocht de instelling om het goed te draaien )  is dit het resultaat.

De onverharde weg versterkt ook nog eens het beeld wat dan ontstaat.

Ik geeft toe dat het een heel ander (tijds)beeld geeft dan wat intellifiets van zijn velomobiel maakt...en zolang er nog geen efficiente stroomlijnvelomobielen zijn met ruitenwissers en ruit ontwaseming ( volledige weersbescherming ) vind ik dit een passender tijdsbeeld qua gebruikte techniek dan ruimtevaart tech :-)))

7 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Hoe ze speels geef ze menu opties Adri :-)

   Verwijderen
 2. Tja, misschien beginnen de Quest, de Strada etc. zo langzamerhand wel in de categorie 'oude fietschen' te vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onderhuids niet....die ontwikkeling stopt nooit geloof ik.

   Maar het model...idd. Ik denk dat ze het zo druk hebben met de QV dat enige aandacht daarvoor nog wel een tijdje zal duren. Ze hebben ooit gezegd dat de Quest een berdere smurfenmuts moest krijgen, en het herzien van de Strada....nou ja we weten waartoe dat heeft geleid...

   Verwijderen
 3. De humor heerst als een griepgolf de laatste tijd ;-)

  sinds ik met een kleine deflector in de kap rij, heb ik het vizier half open staan en kijk tussen vizier en deflector heen. Helemaal vrij zicht, geen beslaande ruiten meer, voldoende frisse lucht, maar geen koude straal in je gezicht (ogen). Bijna helemaal happy. Vandaag wel wat binnenwaaiende hagelkorrels gehad, maar verder niets dan goeds. Nog geen echte regenbui gehad, dus dat nog niet kunnen testen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb veel geexperimenteerd met deflectors, happen uit het vizier e.d. en ook wel eens min of meer acceptabele compromissen weten te bereiken, die dan weer niet bleken te voldoen bij een andere (weers)omstandigheden. Vooral de harde straal ijkoude lucht bij min temepraturen op mijn (natte) voorhoofd blijft een comfort probleem, met of zonder muts. ( die algauw te heet is maar zonder te koud )

   Maar 1 ding is ook duidelijk : bij regen is en blijft het zicht erg slecht, ook al kijk je onder je bedruppelde vizier door. Het is dat er bij regen veel minder mensen op het fietpad rijden en ik ook langzamer rij anders had ik allang ergens op gezeten. En vaak genoeg ging het maar net goed. En 1 x ook niet toen ik naast het fietspad terchtkwam en ik een scheur in de romp opliep van de betonrichel.

   Feitelijk is dat voor een voertuig niet acceptabel, als je zo auto rijdt ( ook stapvoets ) krijg je een enorme bekeuring.

   Maar weinigen voelen ervoor er wat aan te doen en de meesten rijden hem dan ook letterlijk als een fiets ( hoofd buiten )

   En ik ben tot nu toe te onhandig er iets op te verzinnen, de motorvizier helmruitenwissers zijn (nog) niet te koop in Nederland, en mijn ( ooit 700 euro ) kap is niet geschikt voor krasvaste helmvizieren.

   Broeden op een oplossing blijf ik natuurlijk wel....maar het is waarschijnlijker dat ergens in de tijd die oplossing er gewoon komt, omdat ik niet de enige kan zijn die ermee zit.

   Verwijderen
 4. Hoi Quezzzt, Rotovelo heeft een velomobielkap met een vlak ruitje en een ruitenwisser . Kan je daar niet iets mee?

  BeantwoordenVerwijderen