zondag, maart 11, 2018

Eerst fietsen, dan pas ongezond eten :-)

Af en toe naar de Mc Donalds moet kunnen want dat willen de kinderen graag. Mijn vrouw en ik vinden het beter als daar op de heen en terugweg een beetje voor bewogen moet worden omdat die "maaltijden" nogal calorie rijk zijn en vooral veel suiker bevatten. Suiker is niet perse gif als je het maar verbrand als brandstof immers.

Gelukkig is op nog geen 5 minuten rijden van huis een bos waar je zo lang mogelijke omweg kunt maken als je wilt :-))

Niet echt velomobiel infra structuur, maar je kunt er rijden. Ik heb netjes snellere fietspad gebruikers erlangs gelaten en werd daar ook vriendelijk voor bedankt. Op zich best apart gedrag voor een voertuig dat doorgaans  het snelste voertuig is op een fietspad.

Om er zeker van te zijn dat een klein deeltje geconsumeerde suiker ook voor mij zou worden omgezet ( mijn kleine dochter moet redelijk hard fietsen, maar aan 12 km/u doe ik bijna niks ! ) heb ik ook een aantal minuten mijn Quest boven de 40 km/u gejaagd, voor de familie uit en weer terug.

Dat valt op Greenguards aan 12 graden celcius eigenlijk  nog best tegen.....




 Daar bovenop reed ik ook, maar nu behoort dat tot het verleden. 




 Als je klein bent is gezellig kletsen met iemand in een velomobiel wel mogelijk :-)


 Daar staat ie toch prima ? Als je er aan zit bijt ie....Hehe...

Dat is nou zo'n richel dat als je met een wiel naast het fietspad zakt je een scheur in je romp oploopt...










6 opmerkingen:

 1. Die foto met jouw dochtertje naast jou.......dan weet je toch direct waarvoor je het allemaal doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet wel zeker dat het rijden van grote afstanden in je velombiel je rust gaat brengen. Probeer het! Ik vind het overigens wel een raar verhaal dat je door ziekte je baan bent kwijtgeraakt. Was je al langer dan twee jaar ziek? Ben je (deels) afgekeurd? Ik vraag me af of je je wel juridisch goed hebt laten voorlichten. Bij zo'n groot bedrijf moet een passende baan te vinden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal wel een keer vertellen hoe het gegaan is, als het volledig achter de rug is Belle :-)

   Hoe waardevol je voor het bedrijf bent hangt erg af van je opleiding, je medische beperkingen en of je wel of niet genezen bent verklaard. In mijn geval kun je stellen dat ik erg oninteresssant ben om te behouden. Dat kan alleen de wet nog voorkomen dat ze je lozen, maar juist zulke grote bedrijven kunnen goed de mazen in die wetten vinden want ze hebben natuurlijk ook veel mensen die ze krijt moeten, en dat worden er met de vergrijzing en ver uitgestelde pensoienleeftijd steeds meer.










   Verwijderen
 3. Je dochter fiets volgens mij iets van 115 toeren per minuut, dus wordt het niet tijd achter een kleiner tandwiel te monteren? ;)

  Toen ik klein was, deed mijn broer dat voor me. Alle fietsen die ik kreeg als kind ging uiteindelijk een kleiner achtertandwiel op. M'n laatste fiets zonder versnellingen was 'gelimiteerd' op 39 km/h bij ca. 120 rpm :+

  Inderdaad vreemd dat je je baan kwijt bent, zeker bij zo'n bedrijf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een grotere fiets voor haar beschikbaar maar daar wil ze vooralsnog niet op fietsen. Dus dan maar zo, zo lang als dat duurt :-)

   Verwijderen