zaterdag, maart 24, 2018

"Low Rider"


In mijn Quest hangt mijn stoeltje erg laag wat er waarschijnlijk verantwoordelijk voor is dat deze opmerkelijk stabiel kan blijven in bochten waar je met hoge snelheid ( maar zo recht uit mogelijk ) doorheen  knalt. Samen met mijn ~100 kg waardoor de Quest ook nog eens in de veren zakt is het zwaartepunt kennelijk zodanig laag dat hij niet snel naar kantelen neigt, en als hij al een harde zet krijgt ( per ongeluk verhoging in de weg raken met 1 voorwiel met behoorlijk snelheid ) heeft hij tot nu toe een vergevende neiging niet door te kantelen maar te blijven steken in zijn kantelbeweging waarna tegen gestuurd kan worden en hij weer terugkomt op de wielen.


Maar toen ik vandaag wilde instappen en de bibliotheekboeken in wilde laden zag ik dat de stoel wellicht te laag staat afgesteld ! ( en kennelijk scheef opgehangen is, het is maar aan 1 kant )

De slijtplek is al helemaal door de bodem heen. Weer een reparatieklusje. 

4 opmerkingen:

 1. Je kunt aan de onderkant van de stoel iets van die randen zagen, zodat het niet weer gebeurt. Of de stoel iets hoger zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, iets eraf proberen te halen zou al veel kunnen oplossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zet die stoel weer iets omhoog aan die slijtplek kant zodat ze aan beide zijden weer net vrij van de bodem zijn, repareer die plek met badkuipen reparatiespul zoals de vorige scheuren en plak er denk ik 1 of 2 laagjes ductape op zodat dat kan slijten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn stoel stond ook op de bodem. Daar waar de randen op de bodem stonden, daar zat een stuk lusjesklittenband geplakt ter bescherming.

  BeantwoordenVerwijderen