zaterdag, maart 10, 2018

Toch geen makkelijk gevoel

Je velomobiel achterlaten bij winkels of in een stadscentrum, of een sportschool blijft voor mij iets met een onbehagelijk gevoel. Ik ben heel even blijven kijken vanuit de bibliotheek en in die tijd hadden al diverse mensen hun hoofd in de romp gestoken, en het waren niet allemaal kinderen. Maar dat is het ergste niet, als ze ( kinderen ) maar niet op de neus klimmen want dan heb je zeker schade.

Toen ik nog motor reed zette ik die ook altijd bijna letterlijk voor de winkel of plaats van bestemming neer  maar daar zat nooit iemand aan. En als er al kinderen op een zware motor gaan zitten gaat er niet snel iets stuk, en op de middenbok moet je wel heel raar aan 150-250 kg gaan hangen wil ie omvallen. Een auto laat je ook een stuk zorgelozer achter.

Maar een velomobiel heeft toch ook het potentieel dat je vaak tot de deur kunt komen van waar je moet zijn zonder parkeergeld ( en een beetje benzine ) kwijt te zijn. Net als een normale fiets natuurlijk.

Ik vraag me ook af hoe stadswachten/politie het zullen zien als je stapvoets in een gebied rijdt waar je niet mag fietsen, want afstappen kan natuurlijk niet. Uitstappen en duwen wel maar dan is de vraag weten zij dat ook ? Dat met het oog op al die scootmobielen die daar wel gewoon rijden....
8 opmerkingen:

 1. Dat ongemakkelijke gevoel heb ik ook altijd. Dat mensen er in kijken heb ik nooit een probleem gevonden, maar dat ze eraan gaan zitten kan ik niet hebben. Zeker volwassenen dienen hun handen er af te houden, die moeten beter weten. Foto maken als het vrouwtje er naast staat? Ja hoor, maar ze moet niet proberen erin te klimmen........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wellicht is in de velomobiel willen stappen minder aanwezig met de dichte kap omdat ik nogaleens verbaasde mensen heb horen vragen hoe je daar nou inkomt. Voor hen zijn de klittenband sluitingen natuurlijk verborgen.

   Dat geldt ook voor de harde deksel - die ik nu graag gebruik - maar daar zijn die klittenbanden natuurlijk net iets amkkelijker te ontdekken door het open hoofdgat. Dat kan dan weer worden afgesloten met een hard dekseltje.

   Maar dat neemt niet weg dat klimmende kinderen op het stuk tussen neus en instapgat door de top heen zullen zakken als ze erop klimmen. En dat is mijn grootste vrees.

   Verwijderen
 2. Als je een dekzeiltje maakt en er overheen spant, dan is het opeens of je velomobiel onzichtbaar is geworden. Mensen kijken er dan niet meer naar om. Geeft veel rust. Ik had er een gemaakt van een footprint van een tent, dit is nog wel te vinden op Kampeerwijzer.com. Elly en Jules hebben ook afdekzeiltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel een goed idee. Maar het is natuurlijk zo dat ik er zelf ook wel een "attractie" van heb gemaakt met haaienbek.

   Verwijderen
 3. En ik ook. Stukje dun polyesterdoek op de markt gekocht en wat bandjes, lusjes en elastieken eraan gezet en klaar ben je. En het helpt inderdaad.

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie zijn allemaal slimmer, of meer ervaren dan ik :-)

   Verwijderen
 4. Ach, mensen moeten toch leren wat een velomobiel is, dus verdekt opstellen dat helpt daar niet bij. Ik zet hem altijd gewoon midden voor de supermarkt, wel met de neus richting de muur gericht, zodat ze niet zomaar ermee weg kunnen rijden mochten ze bedenken dat te willen proberen ;-). Verder doe ik het schuimdeksel erop, want ik hou er niet van als mensen in mijn fiets zitten te gluren, ik ga toch ook niet bij een auto staan om naar het dashboard te gluren? Maar goed, zo hoop ik dat mensen die in mijn wijk wonen mijn fiets meer als gewoon gaan zien. En dus beter opletten als ze mij in het verkeer tegenkomen. Of geen ongelukken maken omdat ze iets aparts op de weg voorbij zien komen ;-). Als ze vragen hebben dan neem ik daar ook altijd tijd voor. Ik zorg altijd dat ik een kwartier extra uittrek voor mijn boodschappen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het niet zo erg dat ze in de fiets kijken, hoewel ik al heb meegemaakt dat een vrouw zomaar haar hoofd tussen mijn benen naar binnen stak om naar binnen te loeren en dat vond ik niet zo tof !   Verwijderen