zaterdag, mei 26, 2018

Wat niet te doen met velombiel

Op de laatste wandelvierdaagse dag wilde mijn vrouw dat ik de kinderen een verrassing zou brengen, net als vorige jaren. Die verrassing was een tas vol prullaria en snoepgoed. Dit keer bedacht ik me dat ik nog sneller dichterbij een bepaald punt naar keus in de wandelroute kon komen met de fiets dan lopend vanf het centrum. Meestal gebruiken ze het fietspadnetwerk dus met de fiets moet je er makkelijk en snel dichtbij kunnen komen ( vanaf kruisende fietspaden ) En ook met GPS navigatie want die wandelroute was dit jaar anders.

Een "fout" daarbij was naar de Quest te grijpen, een ingeving omdat de zak met prullaria en snoep makkelijk in een Quest gegooid kan worden dan dat je die aan een fiets moet hangen of binden, en je naar het doelgebied ( pauze gebied vierdaagse ) kunt rijden met ~35 km/u ipv ~22 km/u.

Erg goed nagedacht had ik niet......in het doelgebeid waren natuurlijk honderden schoolkinderen aanwezig en die reageren op zo'n gekke fiets, laat staan een "haaifiets" Na stilstand werd ik onmiddelijk omsingeld en probeerden kinderen op de Quest te klimmen. Eentje gaf ook een harde klap op de neus. Geen behandeling die de meeste velomobielen kunnen verdragen. Oh oh, wegwezen hier want boos worden op kinderen in die omgeving ( en wat doe jij uitgerekend daar met zo'n aandacht vragend ding ? ) is niet de bedoeling en luisteren doen zoveel uitgelaten kinderen ook niet. Natuurlijk rij je je uitgerekend op zo'n moment vast in mul zand, met smalle anti-lek "winter"bandjes ipv de normale 50/60 mm's.

Gelukkig kon mijn Quest de "mishandelingen" wel verdragen en is erger gewend met diverse aanrijdingen met fietsers en eigen reparaties aan de stroomijn. Maar toch was even een normale fiets pakken wel zo slim geweest, was ik helemaal niet opgevallen en ga ik de volgende keer ook doen.

Grappig genoeg werd ik ook nog tegen gehouden door verkeersregelaars die meenden dat ik een "auto" of enig ander motorvoertuig reed dat er dus niet langs mocht, terwijl andere fietsers gewoon ongehinderd langs hen reden. Nog een reden dat een gewone fiets een beter plan is, alhoewel ze me uiteindelijk wel doorlieten toen ik duidelijk kon maken dat ik OOK fiets reed....."Maar wel na 50 meter afstappen.." Tuurlijk, goede dag nog :-)))

1 opmerking:

  1. Ja, herkenbaar, zo ben ik ook nog eens "omsingeld" geweest aan de veerpont. Het was gelukkig maar één schoolklasje, en een leraar waar voor de verandering nog naar geluisterd werdt....;-)
    Na een uitleg wat het was en waar het voor gebruikt werd lieten ze me verder met rust, wel een opluchting, want op de fiets klimmen had ik niet op prijs gesteld......

    BeantwoordenVerwijderen