zaterdag, juli 07, 2018

"A bit too even"

Hoewel mijn Quest qua snelheid superieur is aan wielrenners fietsen duurde het toch nog vele minuten voordat de wielrenner uit het vorige bericht aan de horizon was verdwenen. Ik ben zelf natuurlijk niet superieur ( ik doe geen cardio in de sportschool ) aan een amateur wielrenner, dus mijn velo mag nog wel wat sneller om het verschil nog groter te maken.

Dus Marathons eraf en Shredda (50 mm )  en Super Moto ( 60 mm ) er weer op. Hoewel deze lichter en sneller zijn gaan ze wel vaak lek, wat extra opvalt voor iemand die maar ~ 1500 km per jaar rijdt. Daartegen blijken de Marathons ( 47 mm ) en de Big Apple Plus ( 50 mm ) al 3 jaar tijdens de koelere/koudere maanden helemaal nooit lek te zijn gegaan.

Gemengde gevoelens dus......wat hogere topsnelheid tegen de prijs van gegarandeerd lekke banden. Als er weer eens zo'n woedende wielrenner is kan ik hem makkelijker wegrijden maar je zult dan net maar een lek oplopen :-)))

Als ik dat verduivelde tussenstukje kan vinden herstel ik het wieldoek achter ook meteen. Alle beetjes helpen.

3 opmerkingen:

 1. In de winter zijn Gocycle's (of de oude naam F lites') nog sneller dan shredda's ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog "oude" F-lites Roef. Maar die heben 2 nadelen vind ik : er snijden steentjes zich in het zachte loopvlak die zich langzaam naar de binnenband toewerken ( gebeurd bij Shredda's niet ) en de wangen van de F-lite/GoCycle schuren snel kaal in Questen ( weining stuuruitslag met een 50 mm in een Quest ) wat maakt dat de band onbruikbaar is voor het loopvlak versleten is. Wim Schermer verlengede de levensduur met kunstgrepen maar Shredda's hebben waar de wang de wielkast raakt nog loopvlakprofiel. Dat kan dus helemaal wegslijten voordat de wang eraan gaat. Bij een F-lite/Gocycle vreet de wielkast onmiddelijk in de wang.

   In Strada's heb je daar geen last van overigens, al kan je wel de wang lijten tegen de binnezijde van de wielkast. Maar dan kun je hem omdraaien om de levensduur te verlegen.


   Ik vind overigens F-lites lekkerder veren/minder stug. Dat zal dan ook wel voor Go-cycles gelden. Maar ik heb nog Shredda's op te slijten, en de mijne zijn nog lang niet op.

   Verwijderen
 2. Ja het is natuurlijk altijd een compromis ;-).

  BeantwoordenVerwijderen